IMG_2544.jpg
 
 
 
 
 

KURSER & UPPLEVELSER

Välkommen till gården. Kavla upp ärmarna!
Gruppbokningar, önskemål och förfrågningar välkomnas alltid.

KURSERNA
kräver ingen förkunskap och passar alla som har ett intresse för mat och råvaror. Antalet deltagare är begränsat för att det ska bli så lärorikt och trevligt som möjligt.

UPPLEVELSERNA
tar dig ut i dalen, in bakom kulisserna och ger närkontakt med korna och marken. Sinarpsdalen erbjuder kuperad terräng och du behöver kunna ta dig uppför och nerför backar.


KORVKURS

Under vägledning av vår charkuterist Lucas får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen.

BOKNINGSBARA KURSER

korvkurs.jpg

GUIDAD TUR

Följ med David runt gården och ut i landskapet och hälsa på kor och kalvar. Kanske kan du få klia den snällaste fjällkon på pannan eller hjälpa till att räkna in de ystra kalvarna eller släppa ut korna till nya betesmarker. 

BOKNINGSBARA TURER

guidad.jpg

MATVANDRING

Med David som inspirerande guide och Eva som kreativ kock, får du följa med på en vandring genom Sinarpsdalen. Vandringen är 7 km lång och går genom ett kuperat och vackert landskap, med spår från många generationer tillbaka.

BOKNINGSBARA VANDRINgaR

Höstens vandringar sker i samarbete med Båstad Hiking Festival den 12 och 13 oktober. Bokning sker HÄR.

vandring.jpg

STYCKNINGSKURS

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med dig hem ett fantastiskt lammkött – smakrikt och hängmörat – och som du själv har styckat.

BOKNINGSBARA KURSER

STYCKNING.jpg