IMG_8302.jpg
 
 
 
 

VÅR HISTORIA

Så blev vi Lindegrens i Sinarpsdalen.

2004 flyttade David och Lina Lindegren till gården i Sinarpsdalen. Marken var utarrenderad och båda pendlade till jobb på varsitt håll. David, som var trött på att sitta i kontorstolen, funderade på hur gården kunde användas som bas för en verksamhet på hemmaplan. Grannens djurhållning med rödkullor och utedrift lockade och inspirerade. När samma uppmärksamme granne gav Lindegrens en ko i bröllopspresent var det klippt. David sa upp sig för att satsa på lantbruket.

LAG 3-2-1

Tre barn, två föräldrar på en gammal gård från 1800-talets mitt. Det är en bra grund för ett händelserikt liv. Mycket av familjens umgänge kretsar kring gårdens sysslor, som här i form av en tidig vårpicknick i en vitsippsbacke med utsikt över Båstad och Laholmsbukten, kombinerad med stängslingbestyr i kohagen. På senare år har barnen klivit in aktivt i företaget, och bemannar butiken under högsäsong, sköter stora veckostädet hela året och deltar med hiss och diss av våra framtidsplaner.

_U6A1973 foto @mattjoko.jpg

UPPSTART

De första åren låg fokus på att få driften att fungera, kombinerat med försäljning till konsumenter i liten skala. 2010 blev Lindegrens delägare i Bassholma slakteri. Året efter öppnades gårdsbutiken, mest på prov och i grannens ombyggda stall. 2012 hölls de första matvandringarna och matlagningskurserna. 2013 invigdes butiken med eget charkuteri, styckning och häng-mörning. Idag jobbar David med lantbruket på heltid, och Lina vid sidan av sitt jobb på Arkitekterna Krook & Tjäder.

IMG_7122.jpg