
VÅR HISTORIA
Så blev vi Lindegrens i Sinarpsdalen.
2004 flyttade David och Lina Lindegren till gården i Sinarpsdalen. Marken var utarrenderad och båda pendlade till jobb på varsitt håll. David, som var trött på att sitta i kontorstolen, funderade på hur gården kunde användas som bas för en verksamhet på hemmaplan. Grannens djurhållning med rödkullor och utedrift lockade och inspirerade. När samma uppmärksamme granne gav Lindegrens en ko i bröllopspresent var det klippt. David sa upp sig för att satsa på lantbruket.
LAG 3-2-1
Tre barn, två föräldrar på en gammal gård från 1800-talets mitt. Det är en bra grund för ett händelserikt liv. Mycket av familjens umgänge kretsar kring gårdens sysslor, som här i form av en tidig vårpicknick i en vitsippsbacke med utsikt över Båstad och Laholmsbukten, kombinerad med stängslingbestyr i kohagen. På senare år har barnen klivit in aktivt i företaget, och bemannar butiken under högsäsong, sköter stora veckostädet hela året och deltar med hiss och diss av våra framtidsplaner.
UPPSTART
De första åren låg fokus på att få driften att fungera, kombinerat med försäljning till konsumenter i liten skala. 2010 blev Lindegrens delägare i Bassholma slakteri. Året efter öppnades gårdsbutiken, mest på prov och i grannens ombyggda stall. 2012 hölls de första matvandringarna och matlagningskurserna. 2013 invigdes butiken med eget charkuteri, styckning och häng-mörning. Idag jobbar David med lantbruket på heltid, och Lina vid sidan av sitt jobb på Arkitekterna Krook & Tjäder.