STYCKNINGSKURS 10 oktober

IMG_1565.jpg
IMG_1565.jpg

STYCKNINGSKURS 10 oktober

645.00

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med dig hem ett fantastiskt lammkött – smakrikt och hängmörat – och som du själv har styckat.

Quantity:
BOKA

Upplägg

Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget och vilka arbetsmoment vi har framför oss. I anslutning till detta går vi också igenom ABC kring livsmedelssäkerhet och hygien. Därefter byter vi om och går in i styckningen där hantverket utförs. Tänk på att det är kallt i lokalerna. Ta på en extra undertröja.

Dick Andersson, styckarmästare hos Lindegrens, visar hur ett helt lamm styckas ner steg för steg. Först grovstyckning till hel bog med ben, hel lammstek med ben och hel sadel, rygg och hals. Därefter benas detaljerna ur och finstyckas till lammracks, lammentrecôte, lammsadelkotletter mm. En del mals till lammfärs. Alla moment får du göra själv på ett halvt lamm.

Kursen tar ca 2 timmar.