_U6A3099_foto_Mattias_Nilsson.jpg
 
 
 
 

LINDEGRENS SLAKTERI

Ekologiskt jordbruk i Sinarpsdalen.

Våra dagar
Här betar kor av lantraserna fjällko och rödkulla. Här pickar höns, ränner katter och skäller vallhunden Valle. Vi stoppar korv, lufttorkar skinka och hängmörar kött från nöt, lamm och gris. Hit är du välkommen för ett besök i butiken, en vandring i dalen eller för att fira något med jobb eller familj.

Ekologisk odling
Våra djur håller det vackra landskapet öppet och bidrar till biologisk mångfald. Vår drift är ekologiskt godkänd. Bekämpningsmedel och konstgödning använd inte. Som foder används i princip enbart gräs och djuren dricker ur bäckarna.

Samarbeten med grannar
Nöt- och fläskkött i butiken är oftast från vår egen gård. Så kan vi garantera kvalitet och djurvälfärd. Våra höga krav gäller även när vi köper djur från annat håll. Vi besöker varje gård som föder upp de nötdjur, lamm och grisar som vi sedan själva slaktar och styckar.

IMG_2047.jpg

Smak, ekologi och djuromsorg
Nötdjur och lamm ska få gå ute och beta på naturbetesmarker. Grisar ska få gå ute och ha gott om halm att rumla runt i. Vi driver gården helt ekologiskt och har personlig kontakt med alla våra djur.

Slakt och styckning
Med eget slakteri och egen styckning kan vi hålla höga krav och kontroll på hela kedjan. Det är en garanti för smak, mörhet och djurvälfärd.


LANTBRUKET

Om människor och djur på gården.

Lantbruk, rödkullor och inställning
Så här drivs gården i samklang med naturen.

Lindegrens m.fl.
Mer om oss
och vår historia.


NYHETER

Följ oss på Instagram för färska nyheter.