IMG_1526

Styckningskurs Lamm – grundkurs 25 jan

  Den 25 januari     Kl. 17:00 - 19:00

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med dig hem ett fantastiskt lammkött – smakrikt och hängmörat – och som du själv har styckat.

Upplägg

Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget och vilka arbetsmoment vi har framför oss. I anslutning till detta går vi också igenom ABC kring livsmedelssäkerhet och hygien. Därefter byter vi om och går in i styckningen där hantverket utförs. Tänk på att det är kallt i lokalerna. Ta på en extra undertröja.

Dick Andersson, styckarmästare hos Lindegrens, visar hur ett helt lamm styckas ner steg för steg. Först grovstyckning till hel bog med ben, hel lammstek med ben och hel sadel, rygg och hals. Därefter benas detaljerna ur och finstyckas till lammracks, lammentrecôte, lammsadelkotletter mm. En del mals till lammfärs. Alla moment får du göra själv på ett halvt lamm.

Kursen tar ca 2 timmar.

Efter avslutad kurs får du med dig ca 10 kg finstyckat lammkött, som du själv har styckat.

Kostnad

Kursen kostar 595:‐/person. Kostnad för lammet tillkommer (ca 10 kg,  109:‐/kg).

OBS, endast fyra deltagare per kurs.

 Den 25 januari
 Kl. 17:00 - 19:00
 595,00 kr/person

Bokningsformulär

Har du bokat platser hos oss tidigare? Använd kundinloggningen längst ner så fyller vi i dina kontaktuppgifter.

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!