IMG_1872

Korvkurs – grundkurs 2 dec

  Den 2 december     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen.

Upplägg

Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget och vilka arbetsmoment vi har framför oss. I anslutning till detta går vi också igenom ABC kring livsmedelssäkerhet och hygien. Därefter byter vi om och går in i styckningen där hantverket utförs. Tänk på att det är kyligt i lokalerna. Ta på en extra undertröja.

Tillsammans med Erica Elmberg, charkuterist hos Lindegrens, får du själv prova på hantverket att göra din egen korv. Vi blandar korvsmet, väger upp kryddor, stoppar i fjälster och snurrar till salsiccia eller lammsnäckor. Vid tillverkningen använder vi både den stora korvhacken, korvsprutan och en vanlig hushållsassistent för de olika momenten.

Kursen tar ca 3 timmar.

Efter avslutad kurs får du med dig ca 1,5 kg färsk korv med dig hem.

Kostnad och deltagare

Kursen kostar 715:‐/person och då ingår korven.

Max tio deltagare per kurs.

 Den 2 december
 Kl. 10:00 - 13:00
 715,00 kr/person

Bokningsformulär

Har du bokat platser hos oss tidigare? Använd kundinloggningen längst ner så fyller vi i dina kontaktuppgifter.

Detta evenemang är fullbokat.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!