Långt innan vi hade en butik ordnade vi vår första matvandring i Sinarpsdalen. Vi hade planerat att berätta om landskapet - om geografin, naturen, de historiska lämningarna - men fick frågor som handlade om lantbruket och vår verksamhet i Sinarp. Nu, flera år senare, är matvandringarna en återkommande aktivitet och har kompletterats med kortare guidningar, öppet hus, kurser och studiebesök. Välkommen att ta del av utbudet. Och hör av dig om det är något du saknar. Vi ordnar det säkert.

KURSER

Vi erbjuder grundkurser i korvtillverkning, pastejbakning och styckning av lamm, gris eller nöt. Matlagningskurser kan ordnas vid förfrågan.

Korvkurs – grundkurs 4 nov

Korvkurs – grundkurs 4 nov

  Den 4 november     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

Styckningskurs Lamm - grundkurs 16 nov

Styckningskurs Lamm – grundkurs 16 nov

  Den 16 november     Kl. 17:00 - 19:00

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med...

  4 platser kvar    
  595,00 kr/person

Korvkurs – grundkurs 18 nov – med julsmak

Korvkurs – grundkurs 18 nov – med julsmak

  Den 18 november     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen, eller frysa in och ta fram till julbordet. Upplägg Vi inleder i...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

Patéer & Pastejer inför julen – 21 nov

  Den 21 november     Kl. 16:00 - 19:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande paté- och pastejtillverkning. Med hem får du tre olika sorters patéer och pastejer som du kan frysa in eller tillaga när du kommer hem. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget och vilka arbetsmoment vi har framför oss. I...

  10 platser kvar    
  685,00 kr/person

Styckningskurs Lamm - grundkurs 25 jan

Styckningskurs Lamm – grundkurs 25 jan

  Den 25 januari     Kl. 17:00 - 19:00

Under pedagogisk handledning av vår styckarmästare Dick får du själv prova på hantverket att stycka ner ett halvt lamm och sedan finstycka detaljerna som du vill ha dem. Du får en översiktlig förståelse för anatomin, hur delarna hänger ihop och varför vissa detaljer är mörare än andra. Och du får med...

  4 platser kvar    
  595,00 kr/person

Korvkurs – grundkurs 3 feb

Korvkurs – grundkurs 3 feb

  Den 3 februari     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

Korvkurs – grundkurs 17 feb

Korvkurs – grundkurs 17 feb

  Den 17 februari     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

Korvkurs – grundkurs 10 mars

Korvkurs – grundkurs 10 mars

  Den 10 mars     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

Korvkurs – grundkurs 7 april

Korvkurs – grundkurs 7 april

  Den 7 april     Kl. 10:00 - 13:00

Under vägledning av vår charkmästare Erica får du tre timmars grundläggande korvkunskap och en första kontakt med hantverket i att stoppa korv. Med hem får du ca 1, 5 kg nystoppad salsiccia som du kan tillaga och bjuda på till kvällen. Upplägg Vi inleder i butiken (Sinarpsvägen 164) med en genomgång av upplägget...

  10 platser kvar    
  715,00 kr/person

UPPLEVELSER

Följ med på matvandring genom Sinarpsdalen eller en kortare guidning till kor och grisar. Prova på att vara bonde för en förmiddag, kom på kosläpp, ät en grillad salsiccia eller ge dig på egen hand ut i landskapet.

Just nu finns det inga kommande evenemang.

FÖRETAGSEVENT & STUDIEBESÖK

Hos oss kan du krydda konferensen, födelsedagsfirandet eller årsmötet med ett besök hos korna, en stund vid korvsprutan eller en smakprovning av gårdens charkuterier. Välkommen med din förfrågan!

Just nu finns det inga kommande evenemang.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!