Smak, ekologi & djuromsorg

Välj kött av god kvalitet och helst ekologiskt. Nötdjur och lamm ska få gå ute och beta på naturbetesmarker. Grisar ska få gå ute och ha gott om halm att rumla runt i. Då kan du äta kött med gott samvete!

Hängmöras just nu

Vill du veta vilket kött vi har inne just nu? Med hjälp av slaktredovisningen i tabellen ser du vad som kommer finnas i butiken framöver. Slaktdatum är längst till vänster. Efter slakten hängmöras nötdjur i minst tio dagar innan det styckas; gris och lamm i ca en vecka. Gröna rader betyder att köttet finns styckat och klart i butiken. Tryck på en rad för att visa mer information.

Nöt- och fläskkött är oftast från vår egen gård. Då är det självklart att vi kan garantera kvalitet och djurvälfärd. Men vi vill ställa lika höga krav när vi köper djur från annat håll. För oss innebär det att vi besöker varje gård som föder upp de nötdjur, lamm och grisar som vi sedan slaktar och styckar. Vi väljer ut och gör slaktmognadsbedömning på plats tillsammans med djurhållaren. På så sätt kan vi ha kontroll på hela kedjan och garantera smak och kvalitet.

Bokningsförfrågan

Färdig­komponerade lådor

Ange antal i rutan. Tryck på namnet för mer information

Stora fest – rejäla nötköttsdetaljer för större sällskap
Lilla fina – variation av nötköttsdetaljer för utmaningar i köket
Klassisk husman – det klassiska köttet för långkok och grytor
Guldkant – fyra ädla detaljer för fyra festliga måltider
Halvt lamm – finstyckat
Helt lamm – finstyckat
Halv gris – finstyckad


Köttlådor

Vill du vara säker på att alltid vara välförsedd med bra nöt-, lamm- och fläskkött i kyl och frys? Boka någon av våra färdigkomponerade lådor. Finstyckat, vacuumpackat och färdigt att omvandla till en trevlig middag.

Stora fest – rejäla nötköttsdetaljer för större sällskap

Lådan innehåller stekar av fransyska eller innanlår samt klassiskt grytkött av bog eller högrev. Dessutom ingår hela 4 kg av den smakrika nötfärs som blivit lite av ett signum för rödkullekött från Lindegrens.

- En större stek, ca 1,2 kg (fransyska eller innanlår)
- En rejäl bit grytkött, ca 1,1 kg (bog eller högrev)
- Nötfärs, 4 kg

Totalt: ca 7 kg à 157 kr/kg

 Boka

Lilla fina – variation av nötköttsdetaljer för utmaningar i köket

Vi har komponerat ”Lilla fina” för dig som söker variation och en del nya utmaningar i matlagningen. I varje låda finns bitar från såväl fram- och bakdel som den ädla mellandelen på rödkullan. I varje låda finns också 2,5 kg nötköttsfärs, behändigt packade i småpaket om 500 gram.

- En ädel styckningsdetalj, ca 1 kg (entrecôte eller ryggbiff)
- En bit framdelskött, knappt 1 kg (bog eller högrev)
- En bit bakdelskött, ca 1 kg (fransyska eller ytterlår)
- Nötfärs, ca 2,5 kg

Totalt: ca 5,5 kg à 209 kr/kg

 Boka

Klassisk husman – det klassiska köttet för långkok och grytor

Lådan innehåller tre av de smakrikaste grytköttsbitarna samt ren nötköttsfärs. Vi har komponerat ”Klassisk husman” för dig som längtar efter de klassiska långkoken och de mustiga grytorna. Men lådan innehåller också detaljer som kan stekas (tex. bog, nötfärs) eller användas till soppa (t.ex. bog eller högrev).

- Bog, ca 1,2 kg
- Högrev, ca 1,1 kg
- Bringa, ca 1,2 kg
- Oxlägg, ca 1,5 kg
- Nötfärs, 2 kg

Totalt ca 7,5 kg à 146 kr/kg

 Boka

Guldkant – fyra ädla detaljer för fyra festliga måltider

Vi har komponerat guldkantslådan för dig som vill tillaga festmåltider. I lådan finner du entrecôte, ryggbiff, rostbiff och innanlår. Köttet är hängmörat och välmarmorerat. På ryggbiffen har vi sparat fettkappan för smakens skull. Varje detalj väger omkring 1 kg, vilket passar utmärkt till en middag för 4-6 personer.

- Entrecôte, ca 1 kg
- Ryggbiff, ca 1 kg
- Rostbiff, ca 1 kg
- Innanlår, ca 1 kg
- Nötfärs, 2,5 kg

Totalt ca 7 kg à 283 kr/kg

 Boka

Halvt lamm – finstyckat

Höst och vinter är lammsäsong. Då är tillgången god och priset som bäst. Efter en hel sommar på grönbete blir dessutom lammköttet särskilt smakrikt och välmarmorerat. Hos oss är lammköttet alltid hängmörat för bästa smak och mörhet.

- Lammentrecôte, skivad
- Lammrygg, delad
- Lammstek, delad
- Lammbog, skivad
- Lammsadel, skivad
- Lammhals, skivad
- Lammlägg
- Lammfärs

Totalt ca 10 kg à 129 kr/kg (räknas på slaktvikt, en del putskött och ben försvinner).
För vacuumförpackning tillkommer 10 kr/kg.

 Boka

Helt lamm – finstyckat

Höst och vinter är lammsäsong. Då är tillgången god och priset som bäst. Efter en hel sommar på grönbete blir dessutom lammköttet särskilt smakrikt och välmarmorerat. Hos oss är lammköttet alltid hängmörat för bästa smak och mörhet.

- Lammentrecôte, skivad
- Lammrygg, hel
- Lammstek, delad resp skivad
- Lammbog, delad resp skivad
- Lammsadel, skivad
- Lammhals, skivad
- Lammlägg
- Lammfärs

Totalt ca 20 kg à 119 kr/kg (räknas på slaktvikt, en del putskött och ben försvinner).
För vacuumförpackning tillkommer 10 kr/kg.

 Boka

Fläsklåda

Fläskkött från ekologisk uppfödning och från utegångsgrisar. En favorit som fyller frysen med en fin blandning av användbara styckningsdetaljer.

- 1 kg fläskkotlett, hel bit, benfri
- ca 900 g skivad fläskkotlett med ben (5-6 skivor)
- 1,2 kg fläskstek av bog (picnicbog)
- 2x500 g grytbitar
- 1 kg bogrevben
- 0,5 kg fläskfilé
- 8x500 g fläskfärs

Totalt ca 9 kg à 159 kr/kg

 Boka

Hel eller halv gris – finstyckad

Det godaste fläskköttet, saftigt och hängmörat, kan du få finstyckat och vacuumpackat så att det räcker länge. Hos oss hittar du fläskkött från en kravmärkt gård utanför Munka Ljungby - vi kallar det Munkasvin.

Hel gris: Totalt ca 90 kg à 99 kr/kg.
Halv gris: Totalt ca 45 kg à 105 kr/kg.

 Boka

Prenumeration

Som prenumerant får du en låda nötkött från våra egna rödkullor levererad direkt till din dörr fyra gånger per år. Du kan göra tillval efter säsong, t ex ett halvt lamm eller en fläsklåda, och alltid toppa med extra nötfärs eller vår nygjorda salsiccia.

Kvartalsprenumeration

Vi levererar fyra gånger per år, alltså en gång per kvartal, ungefär i februari/mars, maj/juni, augusti/september, november/december. Första leveransen 2018 sker:
10 feb – Helsingborg, Höganäs
11 feb – Malmö, Lund
12 feb – Bjäre
15 feb – Ängelholm

Vi påminner ett par veckor före leveranstillfället. Du bekräftar att du är hemma. Vi levererar till din dörr.

Prenumerationslådan innehåller 3 st styckningsdetaljer (1 ädel, 1 stek, 1 kokekött) och nötfärs. Den finns i fyra varianter (med rostbiff/rostasfilé, ryggbiff, entrecôte eller oxfilé som ädel detalj) som roteras under året.

Prenumerationslådan kostar 195 kr/kg och väger ca 7-10 kg. Du betalar med swish vid leverans, eller mot faktura direkt därefter.

Prenumerationsförfrågan


Ett förstklassigt nötkött

Det kan verka både enkelt och ytterst komplicerat att åstadkomma ett nötkött av kvalitet. En tålig lantras, långsam tillväxt, endast gräs som foder och en småskalig hantering vid slakt och styckning kan i princip sammanfatta vad det handlar om. För ett riktigt bra nötkött – mört, saftigt och med en koncentrerad och karaktärsfull smak – fordras engagemang längs hela vägen, från avel och uppfödning till slakt, styckning och leverans. Vi har kontroll på hela kedjan och kan garantera kvalitet i alla led.

Det tar oss minst tre år att få fram ett slaktmoget nötdjur. Rödkullor och fjällkor har av naturen en långsammare tillväxt än många konventionella raser och mognar tidigast vid två års ålder, ofta betydligt senare. Våra nötdjur utfordras endast med gräs, vilket ger lägre slaktvikter men i gengäld ett moget och mer fettmarmorerat kött. Den karaktärsfulla smaken kan nog delvis förklaras av just gräsfodret. Fettet är en viktig smakbärare och innehåller tack vare gräsfodret en hög halt av de hälsosamma Omega-3-fettsyrorna. Vi föder upp slaktmogna kvigor, stutar och yngre kor. Kor som har kalvat 2-3 gånger och som blivit omkring 5 år gamla anses av många styckare och kockar ge det allra bästa nötköttet.

Även slakt och styckning har en avgörande betydelse för köttkvaliteten. Vi slaktar på vårt eget slakteri i Bassholma, 4 mil från gården. Därefter hängmöras köttet i minst tio dagar, ofta längre, innan det styckas i butiken i Sinarp.

Smaken av lamm och fläsk

Allt handlar om uppfödning, ras, foder, slakt, styckning och hängmörning. Med lamm från nordvästra Skåne och södra Halland, med Munkasvin och Linderödsgrisar, finns de bästa möjligheterna till en riktigt god måltidsupplevelse på lamm eller fläsk.

Bökande grisar

På gården i Sinarp bökar ett par familjer av utegående Linderödssvin. Utöver dessa köper vi ekologiska grisar från besättningar i Munka Ljungby i Skåne och Tvååker i Halland. Den gemensamma nämnaren hos uppfödningen är att grisarna har gott om utrymme, massor av halm att rumla runt i och att de förutom spannmål även får fri tillgång till ensilage. Det senare spelar säkert roll för att vi kan erbjuda ett särskilt smakrikt fläskkött. Även fläskköttet hängmöras, åtminstone en vecka, men allra bäst mognar det grovstyckat och vacuumpackat.

Lamm från trakten

Lamm får vi från trakten - en del är uppvuxna i Sinarpsdalen och på Bjärehalvön, andra kommer från uppfödare i nordvästra Skåne och södra Halland. Ofta är lammen en blandning av raserna gutefår, gotlandslamm, finull, dorset, texel med flera. Lamm hängmöras i minst en vecka. Lammbog, lammstek och entrecote hängmörar vi ofta i 10-20 dagar. Lammsadel är normalt mör efter 7-10 dagar.

Lamm som slaktas under sen höst och tidig vinter är ofta fylliga i smaken eftersom de traditionellt vårfödda lammen då är 8-10 månader gamla. De lamm som slaktas på vår och försommar har oftare en mildare smak och ett mjällare kött eftersom lammen endast är 3-6 månader gamla. I många länder är även de yngre tackorna en delikatess (på franska mouton, på engelska mutton), ungefär som att jämföra med våra ungkor. Ungtackans kött är mycket smakrikt, dock utan den äldre tackans fårsmak. Köttet är ofta fantastiskt marmorerat och saftigt.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!