En ovanlig köttbutik

I Sinarp utanför Båstad ligger en ovanlig köttbutik. Från betesmark till charkdisk är det tjugo meter. Däremellan gör vi en avstickare på 4 mil till vårt eget slakteri. Genom butikens fönster ser du ut mot Sinarpsdalen. Där går våra egna Rödkullor och betar. En långsamt växande lantras som med endast gräs som foder ger ett fantastiskt smakrikt nötkött. Här har du grunden till all vår verksamhet - smak, ekologi och djuromsorg.

Färskt & nystyckat

I kyldisken finns både kött av rödkulla, fjällko och linderödssvin från vår egen gård och kött av nöt, lamm och gris från utvalda gårdar i närområdet. Du hittar det finstyckat och hängmörat, ibland marinerat och färdigkryddat, och från personalen får du fina tips på tillagning.

Chalottenstek

Vi tycker att det är viktigt att hela djuret kommer till användning. Kotletter, stekar och filéer går alltid hem, men resten förtjänar också uppmärksamhet. Därför hittar du hos oss flera mindre vanliga detaljer, som till exempel bavette, brisket eller onglet av nötkött, pluma av fläskkött och från lamm till exempel urbenad lammhals eller lammentrecôte.

Genom fönstret bakom kyldisken ser du styckaren skära ut de styckningsdetaljer som strax ska hamna i kyldisken. Vill du ha köttet styckat på ett särskilt sätt? Önskar du någon speciell detalj? Säg till, vi ordnar det säkert!

Gårdens charkuterier

I butiken hittar du våra egna charkuterier. Vår specialitet är lufttorkning och med stor inspiration från Italien tillverkar vi vår egen lufttorkade skinka, salami och bresaola. I charkdisken hittar du också patéer, pastejer, oxbacon, rökt sidfläsk, lammchorizo och veckans färska salsiccia – alltihop tillverkat på gården.

En ny omgång salsiccia gör vi varje vecka, ibland av nöt och lamm, ibland på nöt och fläsk, smaksatt med de bladkryddor som passar bäst. Perfekt till rotmos på hösten, ännu bättre på grillen till sommaren.

Utvalt & hemlagat

I köket puttrar våra favorittillbehör. Kalbisåsen som vi serverade på vårt bröllop, äppelsalsan från mormor Ingrids receptbank, Ericas tomatketchup och säsongens alla möjliga marmelader. Dessutom kusin Lottas såser och marinader, från tiden med cateringfirma i Paris.

Grillar & köksgeråd

Vad är väl en välmarmorerad köttbit utan en bra grill och ett riktigt bra grillkol? Hos oss hittar du utvalda grillar i dansk design eller kanadensiska grillar av hög kvalitet och med riktigt smarta funktioner. Med norrländskt grillkol och rökspån av en, äpple eller körsbär experimenterar du dig fram till en helkväll i grilloset.

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!