Tärroar – en nordvästskånsk hyllning till jorden och platsen

      0 Kommentarer

collage_object

Alltså, det går ju inte att inleda med något annat än den extraordinära torka som har dominerat maj månad. Först var det bara härligt med sol efter den blöta vintern, men sedan blev landskapet allt gulare och nu funderar vi på att börja fälla träd för att med gröna löv dryga ut det magra betet åt djuren. Tack och lov har vi ett litet överskott på betesmark i år – ett antal extra hektar som verkligen kommer väl till pass nu när gräset knappt växer.

Sommarsäsongen

Sommarsäsongen är igång och från och med imorgon håller vi öppet tisdag till lördag. Midsommarafton och midsommardagen håller vi stängt så tänk på att handla till grillen senast torsdag – boka via mail eller sms till 073-343 93 63). Precis som förra året bjuder vi på guidade turer och grillning på gårdsplande flesta onsdagar under sommaren – ett fint tillfälle att komma nära djuren och höra mer om dalen och lantbruket (för den riktigt nyfikna, och smaksugna, rekommenderas att följa med på en hel matvandring genom Sinarpsdalen).

Vi önskar att vi med buller och bång hade kunnat presentera någon storslagen nyhet för säsongen, men den här sommaren handlar mer om att vi kämpar på – lite underbemannade men med väldigt många lufttorkade skinkor mogna och klara! Det är svårt ibland det här med entreprenörskap – vi är två själar som vill utveckla och utveckla, men just nu har vi ett företag som behöver konsolidering, struktur och stabilitet. Väldigt bra då att vi precis valts ut till ett mentorprogram (GRO, finansierat av jordbruksverket) för affärsutveckling av jordbruksföretag. Ska bli superskönt och spännande med lite coachning framöver.

Smakleverans från Bjäre

En rolig nyhet har vi ändå att berätta om. Ni minns att vi i förra utskicket beskrev ett lokalt samarbetsprojekt bland lantbrukare och mathantverkare – TÄRROAR kallar vi det för att uppmärksamma platsen vi verkar på och jorden det växer ur. Bjärehalvön, småskaligt och kuperat, på tre sidor omgivet av hav, ger utmärkta förutsättningar för allt från tidig färskpotatis till värmeälskande sommarbär och örtrika naturbetesmarker. (Och ja, tärroar är en skånsk förvrängning/förädling av det franska terroir…)

Beställ en midsommarkasse – antingen på tarroar.se (då hämtar du själv enligt instruktion på hemsidan) eller med ett mailsvar till oss (då hämtar du hos oss i gårdsbutiken på torsdag). För 700:- får du färdigpressade oxburgare från Lindegrens, hamburgerbröd från Bäckdalen, ost från Ebbessons, kombucha från Östergård bryggeri, öl från Båstad bryggeri och förstås de färskaste jordgubbar och grönsaker som Bjäre just nu kan erbjuda. Allt skördas onsdag morgon!
Med det önskar vi en glad midsommar och att vi ses i butiken i sommar!
Hälsningar
Lina & David

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!