Plöja, harva, så och trumla.

      0 Kommentarer

IMG_7632

Sinarpsdalen är sitt allra vackraste just nu och vi är fullt upptagna med vårbruket och kalvningarna och hinner bara precis in och vända, in och äta, innan det är dags att fortsätta plöja, harva och mata de båda svaga kalvarna med mjölkersättning (såå gulligt!). Och så stannar vi ofta upp och njuter. Himlen är blå och körsbärsträden blommar och bildar vita moln spridda över dalen. Det är verkligen helt rätt tid för en utflykt hit!

Kosläpp

På fredag släpper vi ut kor och kalvar på grönbete nere i dalen. Det blir ett spektakel med 25 busiga småkalvar och deras lugna, trygga mammor. Vi siktar på släpp kl 11 och för den som vill blir det sedan en guidad tur till hönsen och grisarna och därefter grillning på gårdsplan. Varmt välkomna!

Och för dig som är fortsatt utflyktssugen vill vi tipsa om Norrvikendagen på söndag. Då blir det återigen grillade oxburgare och andra goda smakprover i Lindegrens-tältet. Fri entré och öppet 10-17.

Nyhet – Smakleverans från Bjärehalvön

Under kvartal ett har planer smidits på Bjärehalvön. Med hjälp av Länsstyrelsepengar och en stor dos entreprenörsskap pågår tre parallella projekt, varav det första är helt nära lansering. Det är ett nytt koncept från Bjärehalvöns lantbrukare och mathantverkare – ett erbjudande om nyskördade smakleveranser från Bjäre. Testomgången är leveransklar den 18 maj, kostar 599:- och du anmäler dig genom att svara på detta utskick (hemsidan med webshop är uppe om några dagar).

Stötta dina Bjärebönder! Häng med på en smakleverans! Det blir en råvarukorg av späd, nyskördad sparris, Sveriges första färskpotatis, de tidigaste jordgubbarna, ramslök från Ramsjö, vitmögelost från Ebbessons gårdsmejeri, rapsolja från Bjäreolja och salami från Lindegrens.

Kristihimmelsfärdsöppet

onsdag 11-18
torsdag 10-14
fredag 11-18 (KOSLÄPP kl 11)
lördag 10-14
söndag 10-17 (Norrvikendagen)

Hoppas att vi ses! Nu måste vi ut och harva en sista gång för ikväll ska fälten sås.
Hälsningar
Lina & David

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!