Fyrkant
Öppettider
Torsdag - Fredag: 11-18
Lördag: 10-14Se våra säsongstider
Pil ritad med krita
Fyrkant
Hitta till Lindegrens
Lindegrens Öppettider

ÖPPETTIDER


Torsdag - Fredag: 11-18
Lördag: 10-14
Välkommen till Lindegrens

Ett ekologiskt jordbruk på Sinarpsdalens sluttningar utanför Båstad. Här betar kor av lantraserna fjällko och rödkulla. Här bearbetas jorden av bökande linderödssvin. Här stoppar vi korv, lufttorkar skinka och hängmörar kött från nöt, lamm och gris. Besök oss i butiken, på en vandring i dalen eller för att fira något med jobb eller familj.

Boka helt och halvt lamm

Vi brukar påminna varje år - hösten är den bästa tiden för lammkött. En hel sommar på grönbete ger mycket smak till köttet och extra nyttigt fett. Dessutom är tillgången god och alltså priset lägre än under resten av året. Men i år har uppmaningen en ny dimension - många lantbrukare ringer till oss på slakteriet och behöver få tid för slakt tidigare än vanligt och för fler djur än planerat. Det är förstås för att de redan nu ser att fodret från katastrofsommaren 2018 inte kommer att räcka hela vintern.

Därför känns det extra bra att kunna erbjuda deras lammkött till försäljning. Det är lamm från små gårdar i nordvästra Skåne och södra Halland. Lammen är uppfödda på gräs och har gått ute hela sommaren och avslutat sina liv med en kort transport till ett litet slakteri. För oss som äter kött kan det inte bli bättre! Köttet är sedan hängmörat i en vecka och sedan finstyckat av våra duktiga styckare. Då blir kvaliteten som allra bäst!

Boka ett helt (ca 20 kg) eller halvt lamm och få det finstyckat och vacuumpackat för 119:-/kg respektive 129:-/kg. Kostnad för vacuumpackning tillkommer med 10:-/kg. Uppge namn och telefonnummer, ange antal lamm, hela eller halva, om du vill ha det vacuumpackat och ungefär när du önskar hämta, så återkommer vi med bekräftelse. För dig som bor i Malmö, Lund och Helsingborg har vi i viss utsträckning möjlighet att leverera hem till dig. Det sker isåfall på torsdagseftermiddagar och kostar 50:- extra. Skriv och önska så ordnar vi något tillsammans.

Livet i Sinarp

Den glada vardagen, det tunga slitet, de vackra vyerna, geggamojjan, de nördiga matsamtalen, de storslagna planerna, en flock djur på flykt eller en stilla stund med en kopp kaffe i solen - allt detta kan det innehålla - livet i Sinarp.

Bäcken har sinat och Sverige är drabbat av missväxt.

 

Bäcken bakom gården har sinat. Stig vår granne som är några och åttio kan inte minnas att det tidigare har hänt, varken under hans eller föräldrarnas tid på gården. Det är lite apokalyptiskt med en uttorkad bäckfåra, men framförallt en katastrof för vårt kylsystem. Vi tar kyla från en brunn som fylls med vatten från… Läs inlägg

Tärroar – en nordvästskånsk hyllning till jorden och platsen

 

Alltså, det går ju inte att inleda med något annat än den extraordinära torka som har dominerat maj månad. Först var det bara härligt med sol efter den blöta vintern, men sedan blev landskapet allt gulare och nu funderar vi på att börja fälla träd för att med gröna löv dryga ut det magra betet… Läs inlägg

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om händelser och erbjudanden!